Пенерлия

Гост: леля Нанка
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2004
Пенерлия
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 яйце
1/2 кубче мая
1 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
3 яйца
250-300 г сирене
200 г масло


Начин на приготвяне:
1
Пенерлия
Брашното се пресява в купа, добавят се стритата мая, яйцето, солта, захарта и олиото. С бъркане се налива водата. Омесва се меко тесто и се разточва на плътна кръгла кора, като се набрашнява.
2
Пенерлия 2
В купа се счупват яйцата за плънката и се намачкват със сиренето. Тестената кора се намазва с разтопеното маслото, покрива се със сиренето и яйцата и се навива на руло. Отрязват се цилиндърчета с дължина около 5 пръста.
3
Пенерлия 3
От едната страна всяко цилиндърче се потопява в брашно и се поставя в намаслена тава. Подреждат се в кръг, като между тях се оставя по малко разстояние. След като втасат, върху всяко се поставя парченце масло. Пече се 40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Изважда се, поръсва се с вода и се покрива с кухненска кърпа за около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2022
В рецептата не е посочено количество вода. Бихте ли уточнили колко е водата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: