Пенерлия

Дата: 02.10.2004
Източник: Бон Апети
Пенерлия
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 яйце
1/2 кубче мая
1 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
3 яйца
250-300 г сирене
200 г масло
 

Начин на приготвяне:
1
ПенерлияБрашното се пресява в купа, добавят се стритата мая, яйцето, солта, захарта и олиото. С бъркане се налива водата. Омесва се меко тесто и се разточва на плътна кръгла кора, като се набрашнява.
2
Пенерлия 2В купа се счупват яйцата за плънката и се намачкват със сиренето. Тестената кора се намазва с разтопеното маслото, покрива се със сиренето и яйцата и се навива на руло. Отрязват се цилиндърчета с дължина около 5 пръста.
3
Пенерлия 3От едната страна всяко цилиндърче се потопява в брашно и се поставя в намаслена тава. Подреждат се в кръг, като между тях се оставя по малко разстояние. След като втасат, върху всяко се поставя парченце масло. Пече се 40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Изважда се, поръсва се с вода и се покрива с кухненска кърпа за около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта