Кекс с тиква и лешници

ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.11.2009
Кекс с тиква и лешници
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. настъргана тиква
1 ч. ч. растителна мазнина
1 ч. ч. прясно мляко
5 ч. ч. брашно
1 ч. ч. бяла захар
1/ 2 ч. ч. фино начукани лешници
1 ч. ч. кафява захар
3 яйца
1 бакпулвер
1/ 2 ч. л. сода бикарбонат
1ч. л. канела
1/ 2 к. л. индийско орехче
1/ 2 к. л. джинджифил на прах
2 ванилии
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
В купа пресяваме брашното заедно с набухвателите, подправките и солта. В друга купа смесваме захарта и мазнината и разбиваме с миксер до пухкав крем. Добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме към захарната смес.
2
Добавяме млякото и разбъркваме добре. Смесваме мократа и сухата смес, като добавяме брашното на части, докато се поеме изцяло. Разбъркваме добре до хомогенност. Добавяме тиквата и лешниците и разбъркваме. Изсипваме в намаслена и набрашнена форма
3
Печем в загрята до 180 *С фурна на опция вентилатор (или горен и долен реотан). Печем около 50-60 минути. Правим проба за готовност с дървено шишче - трява да е сухо. Изваждаме, оставяме за 10-15 мин. във формата и обръщаме върху поднос. Приготвяме по желание глазура от пудра захар и вода и заливаме кекса. Можем да сервираме и поръсен само с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: