Кекс с тиква и лешници

Дата: 11.11.2009
ТИТЛА: Чирак
Кекс с тиква и лешници
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. настъргана тиква
2 ванилии
1/ 2 к. л. джинджифил на прах
1/ 2 к. л. индийско орехче
1ч. л. канела
1/ 2 ч. л. сода бикарбонат
1 бакпулвер
3 яйца
1 ч. ч. кафява захар
1/ 2 ч. ч. фино начукани лешници
1 ч. ч. бяла захар
5 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. растителна мазнина
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
В купа пресяваме брашното заедно с набухвателите, подправките и солта. В друга купа смесваме захарта и мазнината и разбиваме с миксер до пухкав крем. Добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме към захарната смес.
2
Добавяме млякото и разбъркваме добре. Смесваме мократа и сухата смес, като добавяме брашното на части, докато се поеме изцяло. Разбъркваме добре до хомогенност. Добавяме тиквата и лешниците и разбъркваме. Изсипваме в намаслена и набрашнена форма
3
Печем в загрята до 180 *С фурна на опция вентилатор (или горен и долен реотан). Печем около 50-60 минути. Правим проба за готовност с дървено шишче - трява да е сухо. Изваждаме, оставяме за 10-15 мин. във формата и обръщаме върху поднос. Приготвяме по желание глазура от пудра захар и вода и заливаме кекса. Можем да сервираме и поръсен само с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта