Кисело-сладка супа със свинско и тофу

Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г свинска кайма
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. захар
1 с. л. соев сос
2 с. л. нишесте
1 жълтък
1 яйце
2 кубчета пилешки бульон
2 резена джинджифил
2 стръка пресен лук
1 шепа дървесни гъби
1 тиквичка
200 г тофу
1 щипка сол
1/2 ч. л. сусамово олио
1 с. л. соев сос
1 с. л. нишесте
1 белтък
1/2 ч. л. сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Кисело-сладка супа със свинско и тофу
Каймата се размесва със соев сос, сусамово олио, белтък, нишесте и сол. Оставя се да отлежи, след което се оформят топчета.
2
Кисело-сладка супа със свинско и тофу 2
Гъбите се накисват във вряла вода, оставят се да престоят 15-20 минути и се нарязват наситно. Бялата част на лука се нарязва наситно, тиквичката – на ивици.
3
Кисело-сладка супа със свинско и тофу 3
В тенджера се налива 1 1/2 л вряла вода, стриват се кубчетата бульон и се ароматизира с наситнен джинджифил. Добавят се гъбите и водата, в която са киснали. Вари се 5 минути.
4
Кисело-сладка супа със свинско и тофу 4
В супата се пускат топчетата от каймата, добавят се нарязаният наситно лук и тиквичките. Ври 2-3 минути и се застройва с предварително смесените нишесте, вода, соев сос и сусамово олио.
5
Кисело-сладка супа със свинско и тофу 5
След това се поръсва със захар и се налива олиото. На тънка струйка се изливат разбитите яйце и жълтък, като супата непрекъснато се бърка с вилица, за да стане яйцето на парцалчета.
6
Кисело-сладка супа със свинско и тофу 6
Перата на лука се нарязват наситно, тофуто – на кубчета. Разпределят се в купички за сервиране и се заливат с готовата супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: