Класически виенски щрудел

Австрийска кухня с Ради Стамболов
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2007
Класически виенски щрудел
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
2-3 щипки канела
100 г разбит пудинг крем от пакетче (или домашен ванилов
100 г масло
200 г галета
200 г стафиди
200-250 г захар
2 кг ябълки
1 яйце
100 мл олио
400-600 мл хладка към топла вода
20 г сол
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Класически виенски щрудел
Брашното се сипва в купа, поръсва се със сол, добавя се яйцето и се налива олиото.
2
Класически виенски щрудел 2
След това се замесва, като постепенно се налива водата. Меси се около 10 минути, така че да се получи еластично тесто.
3
Класически виенски щрудел 3
Тестото се разделя на две части, които се оформят като топки. Слагат се в намазнена чиния, намазват се обилно с олио и се покриват с вакуумиращо фолио. Оставят се да отпочинат 15 минути.
4
Класически виенски щрудел 4
Ябълките се обелват и се нарязват на парченца. Слагат се в купа заедно с пудинг крема и стафидите.
5
Класически виенски щрудел 5
Добавят се захарта, галетата и канелата и се разбърква с ръце.
6
Класически виенски щрудел 6
Върху обилно набрашнена покривка се слага едната топка тесто и се разточва от центъра към краищата. След това кората се разтегля с ръце, така че да стане съвсем тънка (като вестник).
7
Класически виенски щрудел 7
Готовият лист се полива с разтопеното масло и широка ивица от едната страна се поръсва с галета. Върху поръсеното с галета място се слага обилно количество от плънката и отгоре отново се поръсва с галета.
8
Класически виенски щрудел 8
Дебелите краища на тестения лист се отстраняват и с помощта на покривката тестото се завива, така че да се оформи руло.
9
Класически виенски щрудел 9
Рулата се поставят в предварително намазнена тавичка и отгоре се намазват с масло. Щруделите се пекат във фурна около 12-15 минути на максимална температура.
10
Класически виенски щрудел 10
Готовите щрудели се намазват с разтопено масло и се оставят да се охладят. При сервиране парчетата се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Изпълних рецептата и се получи невероятно вкусен щрудел. Единственият недостатък е, че е по-твърда коричката отколкото исках, вероятно заради по-продължителното печене.15мин не стигат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: