Нуга сладолед с мед и бадеми

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
370 мл готварска сметана
60 мл студена вода
60 г захар
60 г мед
50-60 г сурови бадеми
4 белтъка
1 ч. ч. малини (100 г)
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Нуга сладолед с мед и бадеми
Бадемите се сипват в купа, заливат се с вряла вода и се изчаква да се охладят.
2
Нуга сладолед с мед и бадеми 2
След това се обелват (за целта може да се използва кухненска кърпа), изпичат се в сух тиган и се смилат на едри парчета.
3
Нуга сладолед с мед и бадеми 3
Белтъците се разбиват с миксер, като към края се добавя 1 с. л. захар.
4
Нуга сладолед с мед и бадеми 4
Приготвя се захарен сироп, като в тенджера се смесват 60 мл вода и 60 г захар. След като кипне, сместа се оставя да ври около 5 минути.
5
Нуга сладолед с мед и бадеми 5
За да се провери готовността на сиропа, малко от него се капва в съд със студена вода. Ако е готов, сиропът става на топче.
6
Нуга сладолед с мед и бадеми 6
Сиропът се налива на тънка струйка в белтъците, като те междувременно се разбиват с миксер.
7
Нуга сладолед с мед и бадеми 7
Охладената сметана се сипва в дълбока купа и се разбива с миксер, като към края се добавя медът.
8
Нуга сладолед с мед и бадеми 8
Белтъците се смесват със сметаната. Сипват се смлените бадемови ядки и се разбърква добре.

9
Нуга сладолед с мед и бадеми 9
В предварително намазана с олио форма за кекс се сипва част от сместа и по краищата се нареждат половината малини.
10
Нуга сладолед с мед и бадеми 10
Отгоре се разпределя част останалия крем, още един ред малини и отново крем. Готовият десерт се оставя да стегне за 3-6 часа във фризер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: