Ананасово руло

Дата: 28.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
50 г масло
50 г брашно
70-75 г захар
500 мл прясно мляко
3 жълтъка
филирани бадеми за поръсване
200 г ананас
1 ч. л. мед
3 с. л. брашно
4 с. л. захар
1 капсула есенция ванилия (2 пакетчета на прах)
 

Начин на приготвяне:
1
Ананасово рулоБелтъците и жълтъците на яйцата за пандишпановата платка се отделят. Жълтъците се поръсват с 3 с. л. захар и се разбиват, докато се получи пухкава бледожълта смес.
2
Ананасово руло 2След това се добавя медът, сипва се пресятото брашно (3 с. л.) и отново се разбива.
3
Ананасово руло 3Белтъците се разбиват с миксер на сняг, като в края се добавя 1 с. л. захар.
4
Ананасово руло 4Разбитите белтъци се сипват в купата с жълтъците и се разбъркват, така че да се получи еднородна смес. Сместа се сипва в покрита с хартия за печене тава.
5
Ананасово руло 5Тестото се разстила равномерно в тавата, поставя се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече 5-7 минути. Готовата платка се обръща върху парче плат (платът може да се поръси със захар), тавата се отстранява и платката се оставя да се охлади.
6
Ананасово руло 6Прясното мляко се налива в тенджера и се кипва. Жълтъците за крема се поръсват със захарта и се разбиват с метална бъркалка. Добавя се пресятото брашно и отново се разбива.
7
Ананасово руло 7В жълтъците постепенно се налива кипналото мляко, като се бърка непрекъснато. Ароматизира се с ваниловата есенция.
8
Ананасово руло 8Кремът се загрява на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се уплътни. Прибавя се маслото, разбърква се отново и се оттегля от котлона. Кремът се поръсва със захар и се оставя да се охлади.
9
Ананасово руло 9Охладената пандишпанова платка се покрива равномерно с охладения крем. В единия й край се разпределя нарязаният на парченца ананас и се завива на руло с помощта на кърпата.
10
Ананасово руло 10Рулото се поставя върху поднос, намазва се с крем и се поръсва с филирани бадеми. Преди консумация десертът трябва да отлежи 2-3 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта