Копривена кайгана

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 коприва
3 яйца
100-150 г сирене
1/2 връзка магданоз
3-4 стръка копър
1 стрък зелен лук
1 стрък пресен чесън
с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Копривена кайгана
Копривата се почиства и се попарва, след което се нарязва наситно.
2
Копривена кайгана 2
Яйцата се разбиват и се смесват с наситнените магданоз, копър, лук и чесън.
3
Копривена кайгана 3
Добавят се копривата и сиренето.
4
Копривена кайгана 4
Овкусява се с черен пипер и сол и се слага брашното.
5
Копривена кайгана 5
Получената смес се изсипва на порции като малки палачинки в нагорещеното олио и се пържи от двете страни до златисто.
6
Копривена кайгана 6
Поднасят се поръсени с червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: