Суфле от царевица с коктейлни скариди

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г стерилизирана царевица
бял пипер и сол на вкус
1 шипка кориандър
2 с. л. зехтин
2 с. л. бяло вино
3-4 с. л. сметана
1 стрък чесън
1 стрък лук
200 г коктейлни скариди
бял пипер и кориандър  на вкус
1 щипка индийско орехче
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
2 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 пакетче крема сирене
2 яйца
30 г масло
 


Начин на приготвяне:
1
Суфле от царевица с коктейлни скариди
Брашното се запържва в разтопеното масло, след което се оттегля от огъня и се смесва с прясното мляко, като се разбърква с тел.
2
Суфле от царевица с коктейлни скариди 2
Подправя се със сол, индийско орехче и бял пипер.
3
Суфле от царевица с коктейлни скариди 3
Сгъстената и охладена смес се пасира заедно с отцедената царевица, крема сиренето и захарта.
4
Суфле от царевица с коктейлни скариди 4
Добавят се жълтъците на яйцата и разбитите на сняг белтъци.
5
Суфле от царевица с коктейлни скариди 5
Сместа се разпределя в намаслени и набрашнени формички за печене. Пече се 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
6
Суфле от царевица с коктейлни скариди 6
Зеленият лук и бялата част на стръка чесън се нарязват наситно и се запържват в затопления зехтин.
7
Суфле от царевица с коктейлни скариди 7
Прибавя се виното и се оставя да се редуцира.
8
Суфле от царевица с коктейлни скариди 8
Слагат се скаридите и се подправя с кориандър.
9
Суфле от царевица с коктейлни скариди 9
Сипва се сметаната и се поръсва със сол и бял пипер.
10
Суфле от царевица с коктейлни скариди 10
Изпечените суфлета се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: