Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
2-3 стръка копър
2-3 скилидки чесън
бял пипер и сол на вкус
2 с. л. доматен сос
3-4 стръка мащерка
1 домат
1 тиквичка
2 глави лук
2 гъби
1 ивица бекон
20 мл зехтин
50 консервиран червен боб
100 г свинско филе
100 г телешко филе
100 г пилешки гърди
3-4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци
Картофите се намазват необелени със зехтин и се изпичат  във фурна на 200 градуса.
2
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 2
Тиквичката, доматът, гъбите и 1 глава лук се нарязват наедро и се изпичат в намазнен оребрен тиган.
3
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 3
Чесънът и зехтинът се смесват и се пасират, след което се добавя наситненият копър. Част от получения дресинг се излива при зеленчуците.
4
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 4
Останалата част от лука се нарязва наситно и се задушава в зехтин заедно с мащерката.
5
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 5
Изпечените картофи се обелват и се намачкват в купа, след което се смесват със запържения лук и се посоляват.
6
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 6
Пюрето се нанася на тънка кора върху хартия за печене, след което от него се изрязват кръгли форми с помощта на готварски пръстени.
7
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 7
Пилешките гърди и двата вида филе се нарязват на тънки жулиени и се връзват на плитки.
8
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 8
Плитките се запържват, като се поръсват с бял пипер.
9
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 9
Добавят се нарязаният на малки кубчета бекон и кръговете картофено пюре. Кейкчетата се пържат от двете страни до златисто.
10
Гарнитура от картофени кейкчета с месо и зеленчуци 10
Картофените кейкчета се подреждат в порционна чиния и върху тях се поставят плитките от месо. Сервират се с гарнитура от зеленчуци и задушен с доматен сос фасул.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: