Косовска баклава

Сръбска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2008
Косовска баклава
 
Необходими продукти:
1 пакет готови точени кори
1 кг захар
1/2 л олио
200 г кокосови стърготини
200 г смлени орехови ядки
200 г стафиди
200 мл газирана вода
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Косовска баклава
Кокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват.
2
Косовска баклава 2
Прибавят се бакпулверът, ваниловата захар и газираната вода.
3
Косовска баклава 3
По два листа точени кори се покриват със смес и се навиват на руло.
4
Косовска баклава 4
Разрязват се на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в тава. Процедурата се повтаря с всичките кори.
5
Косовска баклава 5
Баклавата се залива с нагрято до кипване олио. Пече се около 20-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
6
Косовска баклава 6
Захарта за сиропа се разтопява в 1 л вода.
7
Косовска баклава 7
Топлата баклава се полива с изстиналия сироп. Оставя се да го поеме и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Това вече е любимата ми рецепта за баклава.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: