Косовска баклава

Дата: 30.05.2008
Източник: Бон Апети
Косовска баклава
 
Необходими продукти:
1 пакет готови точени кори
1 кг захар
1/2 л олио
200 г кокосови стърготини
200 г смлени орехови ядки
200 г стафиди
200 мл газирана вода
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
 

Начин на приготвяне:
1
Косовска баклаваКокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват.
2
Косовска баклава 2Прибавят се бакпулверът, ваниловата захар и газираната вода.
3
Косовска баклава 3По два листа точени кори се покриват със смес и се навиват на руло.
4
Косовска баклава 4Разрязват се на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в тава. Процедурата се повтаря с всичките кори.
5
Косовска баклава 5Баклавата се залива с нагрято до кипване олио. Пече се около 20-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
6
Косовска баклава 6Захарта за сиропа се разтопява в 1 л вода.
7
Косовска баклава 7Топлата баклава се полива с изстиналия сироп. Оставя се да го поеме и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


660 ДУШИ ОНЛАЙН
Nadia Toncheva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Торта сандвич
Бон Апети коментира рецептата Кокосово реване
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта