Козуначени кифли

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 24.09.2015
Козуначени кифли
 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 г мармалад
250 г захар
125 г краве масло
20 г прясна мая
250 мл прясно мляко
5 яйца
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Цялата мая се разбърква с 1 с. л. захар, щипката сол, малко прясно мляко и брашно, до получаване на гъста каша.
2
Яйцата се разбиват със захарта, млякото и маслото. Изчаква се, маята да удвои обема си и се прибавя към яйчената смес.
3
Започва постепенно прибавяне на брашното, като количеството може да бъде повече или по-малко от показаното в рецептата, в зависимост от качеството на останалите продукти. Важно е да се получи меко тесто, което да не лепне по пръстите.
4
Готовото тесто се намазва с олио, поставя се в голяма купа, която се покрива с прозрачно фолио и с кърпа и се оставя за 1 час да втаса. След това се премесва отново и се разделя на топки, с големината на портокал.
5
Топките се разточват, върху набрашнен кухненски плот, на кори с дебелина от около 5-8 мм. Разрязват се на 8 или 16 триъгълника, в зависимост от желаната големина на кифличките.

6
В широкия край се поставят мармалад, локум или друга плънка по избор, и кифличките се завиват към върха.
7
Нареждат се на 2-3 см разстояние една от друга, в намаслена тава (или с хартия за печене на дъното). По желание отгоре се намазват с разбит с прясно мляко жълтък и се поръсват със захар. Пекат се до зачервяване, в предварително загрята на 190-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2020
Станаха много вкусни, но и много повече от 12 бр.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: