Козуначено-карамелена торта

Източник: Таня
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 28.02.2014
Козуначено-карамелена торта
 
Необходими продукти:
1 козунак
1 пакетче желатин
1 л прясно мляко
6 яйца
1 прахче ванилия
1 ч. ч. захар
захар за карамел
стафиди по желание


Начин на приготвяне:
1
Козуначено-карамелена торта
В съда за печене се карамелизира захар. Желатинът се накисва в студена вода и след като набъбне, се слага на водна баня, за да се разтвори. Яйцата и захарта се разбиват, добавят се желатинът, топлото прясно мляко и ванилията. Върху карамела се редят 1 ред от филийките и се заливат със сместа, реди се втори ред и отново се залива и така до изчерпване на продуктите. Може малко да се натиснат филийките за да се напоят хубаво.
2
Козуначено-карамелена торта 2
След това съдът се слага да се пече на водна баня. Познава се, че е готово, като се прободе с дървено шишче. Ако по него не остава течност от сместа, значи е готово.
3
Козуначено-карамелена торта 3
Изважда се и се оставя да изстине. След това се обръща в друг съд от обратната страна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2021
Аз я правя с останалия от Великден козунак и без желатин - пак става супер, но задължително се оставя поне петнайсетина минути да се накисне преди да се метне във фурната
2.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Много подходяща за настъпващите Великденски празници
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2014
много е подходяща за Великденските дни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: