Козунак по бабина рецепта

Дата: 21.02.2012
Източник: 6u6olinka
ТИТЛА: Чирак
Козунак по бабина рецепта
 
Необходими продукти:
2 кг брашно
10 яйца
1 кг захар
1 л прясно мляко
300 г мас
2 кубчета мая
2 пакетчета ванилия
2 лимона
шепа стафиди
 

Начин на приготвяне:
1

Маята се пуска в малка част от млякото, предварително затоплено, заедно със щипка сол и щипка захар, докато шупне.


2

Брашното слагаме в голяма купа /тава/ или на голям и удобен за месене плот. Правим кладенче и в него пускаме заедно млякото, яйцата, есенциите, настърганите кори лимон и стафидите. Накрая и готовата мая. Омесваме тестото с маста. Месим докато се получи хубаво и меко тесто. Оставяме да втаса и познаваме, че е готово, когато се надуе.


3

Разточваме на отделни "кичури" и плетем на плитка "кичур" по "кичур". Накрая намазваме козунака с жълтък, в който има капка-две олио и поръсваме със захар. Печем в умерена фурна до готовност.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2015
нямам търпение да си похапна козунак по Великден
8.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
страхотен козунак стана
7.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2013
Козунакът е страхотен!
6.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Струва ми се,че мазнината е малко за това количество мляко.В моята рецепта съотношението мляко-мазнина е 1:1 и става хубав козунак...
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
По-добре е да използваш мас. Та е специфична и има принос в крайния вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта