Крем карамел

Източник: Самуил
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.10.2014
Крем карамел
 
Необходими продукти:
за крема:
8 яйца (размер М)
1 л прясно мляко
1 ч. ч. захар

за карамела:
около 1 ч. ч. захар за карамелизиране



Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта за крема се смесват в купа и се бъркат до хомогенизиране, след което се добавя и млякото и отново се бърка.
2
В тавата или формата за крем карамела се карамелизира захарта, като тавата се загрява на котлон до степен на разтопяваме на захарта и постепенно се сипва по малко захар върху вече разтопената и карамелизирана захар.
3
Във формата (тавата) с карамела се изсипва сместа, след което се слага в тава с диаметър, по-голям от този на формата (тавата) с 2 чаши вода в нея, като се пече с нея в загрята на 200 градуса фурна до получаване на кафеникава коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Хубав десерт
4.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2015
да
3.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Стана супер :)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
обожавам крем карамел
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Това е класика!Така приготвен става най-вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: