Крем супа от домати с пилешки сърчица

Доматена супа с млечно-яйчна застройка и aромат на босилек и магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки сърца
150 мл прясно мляко
40 г масло
30 г целина
30 г лук
1/2 морков
1 буркан стерилизирани домати
1 яйце
7-8 зърна черен пипер
3 с. л. брашно
2 с. л. ситно нарязан магданоз
1 ч. л. сушен босилек
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Крем супа от домати с пилешки сърчица
Пилешките сърца се измиват добре, слагат се в тенджера и се заливат с 1 л студена вода.
2
Крем супа от домати с пилешки сърчица 2
Добавят се нарязаните наедро лук, целина и морков. Подправя се със сол и зърна черен пипер и се вари 15-20 минути, като се отпенва.
3
Крем супа от домати с пилешки сърчица 3
Маслото се загрява в тенджера, сипва се брашното и се запържва до златисто, като се бърка непрекъснато. След това съдът се оттегля от котлона.
4
Крем супа от домати с пилешки сърчица 4
Доматеният сок се налива в запърженото брашно, без да спира да се разбърква.
5
Крем супа от домати с пилешки сърчица 5
В запръжката постепенно се налива 800 мл – 1 л бульон, като бъркането продължава през цялото време. Кипва се и ври 5 минути.
6
Крем супа от домати с пилешки сърчица 6
Останалият бульон се прецежда (сърцата се запазват) и също се налива в супата. Доматите се пюрират и се добавят в супата.
7
Крем супа от домати с пилешки сърчица 7
Супата ври още 10 минути, подправя се с магданоз и босилек и се оттегля от котлона.
8
Крем супа от домати с пилешки сърчица 8
Яйцата се чупят в купа и в тях постепенно се налива млякото, като се разбива.
9
Крем супа от домати с пилешки сърчица 9
След това се сипват няколко черпака от супата и щом температурата се изравни, застройката се налива в тенджерата.
10
Крем супа от домати с пилешки сърчица 10
Добавят се нарязаните на малки парчета пилешки сърца и супата е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: