Крем супа от карфиол и овесени ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2010
Крем супа от карфиол и овесени ядки
 
Необходими продукти:
300 г карфиол
2 тиквички
2 картофа
150 г овесени ядки
2 с. л. краве масло
1 кубче зеленчуков или пилешки бульон
сол и бял пипер на вкус
див лук и листа босилек за украса


Начин на приготвяне:
1
Карфиолът, накъсан на розички, и тиквичките, обелени и нарязани на кубчета, се запържват в маслото за около 3 минути, после се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Сипва се около 1 л вода и супата се овкусява със сол и пипер.

2
Добавя се разтвореният в 100 мл вода бульон. След като зеленчуците се сварят добре, се пасират.
3
При поднасянето супата се поръсва със сварените предварително овесени ядки. Украсява се с див лук и босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2014
Страхотна рецепта. Малката ми бебка я обожава!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



157 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: