Крем супа от моркови с пяна от коприва

Супата получава приятен, леко кисел привкус от приготвената с растителна сметана пяна от коприва
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г моркови
20-30 г лук (1/3 от средно голяма глава лук)
4 стръка пресен копър
2 кубчета зеленчуков бульон
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1 щипка смлян бахар

за пяната от коприва:
100 г готварска сметана
30-40 г орехови ядки
2-4 шепи коприва
1 ч. л. горчица
1 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. лимонтузу



Начин на приготвяне:
1
Крем супа от моркови с пяна от коприва
Морковите се нарязват на кубчета и се задушават в предварително загретия зехтин за 3-4 минути под капак. Щом омекнат, се добавя настърганият лук, поръсва се брашното, разбърква се и леко се запържва.
2
Крем супа от моркови с пяна от коприва 2
Зеленчуците се заливат с 1 л гореща вода, като се бърка енергично. Кипва се и след около 10 минути се добавят стритите бульони, бахарът и наситненият копър. Супата къкри 10 минути на тих огън под капак, след което се пюрира.
3
Крем супа от моркови с пяна от коприва 3
Копривата се измива добре и се бланшира за 1 минута във вряща вода. След това се охлажда със студена вода и се отцежда. Ореховите ядки се поставят в блендер, поръсват се с малко сол и се смилат.
4
Крем супа от моркови с пяна от коприва 4
В блендера при смлените орехови ядки се добавят копривата, киселото мляко и горчицата и се смилат на пюре.
5
Крем супа от моркови с пяна от коприва 5
Сметаната се разбива на пяна. Пресипва се в копривеното пюре и се разбърква със сладкарска шпатула, докато се смесят добре. Подкиселява се с лимонтузу.
6
Крем супа от моркови с пяна от коприва 6
В дълбока чиния се поставя метален пръстен и се пълни с пяната от коприва. Около пръстена се сипва от супата, след това той внимателно се отстранява. Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: