Рибeна супа с репички и марули

Супа с филе от хек в азиатски стил, с джинджифил, аншоа и соев сос за подсилване на вкуса
Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филе от хек
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. захар
1 ч. л. настъргана лимонова кора
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 к. ч. замразен грах
1/4 връзка магданоз
2 кубчета зеленчуков бульон
2 филета аншоа
2 стръка пресен чесън
3-4 листа маруля
4-5 стръка пресен лук
5-6 репички
50 г ориз
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Рибeна супа с репички и марули
Лукът и чесънът се нарязват на едри парчета. Част от зелената част на лука се запазва за украса, останалото се поставя в блендер и се смила заедно с чесъна, аншоата, джинджифила, магданоза, лимоновата кора и захарта.
2
Рибeна супа с репички и марули 2
Сместа се запържва за 30 секунди в предварително загрятото в тенджера олио, като се бърка с дървена лъжица. След това се сипва оризът, разбърква се и се залива с 1,2 л гореща вода. Прибавя се доматеното пюре и се вари, докато оризът омекне.
3
Рибeна супа с репички и марули 3
Накрая в супата се стриват бульоните, добавят се грахът и нарязаните на кубчета рибни филета и се овкусява със сока от половин лимон.
4
Рибeна супа с репички и марули 4
Листата маруля и репичките се нарязват на ивици. Разпределят се в подходящи купички и отгоре се налива супата. Порциите се поръсват с наситнени пера лук и по желание се декорират с ивици маруля и репички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



177 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: