Риболита

Дата: 20.05.2003
Източник: Бон Апети
Риболита
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. зрял фасул
1/4 ч. л. розмарин
6 с. л. зехтин
3 стръка пресен чесън
1 шепа коприва
50-100 г зеле
1 домат
1 тиквичка
2 моркова
1 с. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
РиболитаФасулът се залива с вряла вода. Когато водата изстине, тя се сменя с нова и се кипва. След това водата отново се изхвърля, налива се около 1-1,200 л нова и фасулът се вари, докато омекне.
2
Риболита 2Чесънът и морковите се нарязват надребно и се сотират в зехтина. Прибавя се обеленият и нарязан на малки кубчета домат, посолява се. Зеленчуците се прехвърлят в тенджерата при фасула и се варят заедно 10 минути на тих огън.
3
Риболита 3Тиквичка се обелва и се нарязва на малки кубчета, зелето се нарязва на ивички, копривата – надребно. Добавят се при фасула. Супата ври още 10 минути и се подправя с розмарин. При сервиране към всяка порция може да се добави сирене "Пармезан" и зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта