Рибена чорба "Помпата"

Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2006
Рибена чорба
 
Необходими продукти:
3 кг риба (мряна, сом, чига)
3 л вода
4 моркова
4 домата
3-4 картофа
3-4 люти чушки
2 глави лук
1 връзка девесил
1 ч. ч. oлио
3 с. л. сол
3 яйца
1 с. л. оцет



Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба
Водата се кипва и в нея се слагат картофите (цели) и нарязаните наситно моркови и лук. Посолява се, налива се олиото и се оставя да ври около 30 минути.
2
Рибена чорба
След това картофите се изваждат, а в чорбата се добавят нарязаните надребно домати. Картофите се пасират и се връщат в тенджерата, за да придадат гъстота на супата.
3
Рибена чорба
Рибата се нарязва на едри парчета и се прибавя към останалите продукти. Накрая се поръсва нарязаният наедро девесил, слагат се лютите чушки и се вари още 10 минути. След това се сваля от огъня и се оставя малко да се охлади.
4
Рибена чорба
Яйцата се разбиват заедно с 1 с. л. оцет. Леко охладената супа се застройва, разбърква се и е готова за сервиране.
5
Рибена чорба
Съвет: За да стане наистина хубава рибената чорба, рибарите препоръчват да се използват поне 7-8 различни вида риба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: