Морковена супа с нахут

Дата: 10.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г моркови
2-3 стръка копър
перата от 1 стрък лук
1/2 кофичка кисело мляко
2-3 щипки кимион
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. захар
1/2 глава кромид лук
40 г масло
50 г смлени бадеми
100 г нахут
1/4 ч. л. смлян кориандър
 

Начин на приготвяне:
1
Морковена супа с нахутЛукът се нарязва наситно, морковите – на кръгчета и се запържват в предварително загрятото в тенджера масло. След това се похлупват и се задушават на тих огън 3-4 минути.
2
Морковена супа с нахут 2Задушените зеленчуци се подправят с кимион, джинджифил и захар, заливат се с 1200 мл вряла вода и се посоляват. Супата се вари 15 минути, след това се пюрира и в нея се сипва свареният нахут.
3
Морковена супа с нахут 3Киселото мляко се смесва с нарязаните наситно лук и копър, подправя се с кориандър и се разбърква добре.
4
Морковена супа с нахут 4Супата се сервира, като всяка порция се гарнира с лъжица от млечната заливка и се поръсва със смлени бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта