Морковена супа с нахут

Ароматизирана с кимион и джинджифил, гарнирана с кисело мляко, кориандър и смлени бадеми
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г моркови
2-3 стръка копър
перата от 1 стрък лук
1/2 кофичка кисело мляко
2-3 щипки кимион
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. захар
1/2 глава кромид лук
40 г масло
50 г смлени бадеми
100 г нахут
1/4 ч. л. смлян кориандър


Начин на приготвяне:
1
Морковена супа с нахут
Лукът се нарязва наситно, морковите – на кръгчета и се запържват в предварително загрятото в тенджера масло. След това се похлупват и се задушават на тих огън 3-4 минути.
2
Морковена супа с нахут 2
Задушените зеленчуци се подправят с кимион, джинджифил и захар, заливат се с 1200 мл вряла вода и се посоляват. Супата се вари 15 минути, след това се пюрира и в нея се сипва свареният нахут.
3
Морковена супа с нахут 3
Киселото мляко се смесва с нарязаните наситно лук и копър, подправя се с кориандър и се разбърква добре.
4
Морковена супа с нахут 4
Супата се сервира, като всяка порция се гарнира с лъжица от млечната заливка и се поръсва със смлени бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: