Крем супа от праз

Дата: 07.10.2003
Източник: Бон Апети
Крем супа от праз
 
Необходими продукти:
6 стръка праз
2-3 картофа
50 г краве масло
2 кубчета зеленчуков бульон
1 ч. л. мащерка
сметана за гарниране (кисело мляко)
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от празКартофите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в йенски съд. Варят се заедно с 1/2 от маслото под капак с 3-4 с. л. вода на пълна мощност в микровълнова фурна за 3-4 минути.
2
Крем супа от праз 2Единият от стръковете праз се запазва, а останалите се режат на парчета с дължина 3-4 см. Прибавят се към омекналите вече картофи и отново се вари под капак на пълна мощност 8-10 минути. Изважда се, натрошават се кубчетата бульон и се овкусява с мащерката. Залива се с още 1 ч. ч. гореща вода и се връща във фурната за 2-3 минути.
3
Крем супа от праз 3Сварените зеленчуци се изваждат и се пасират. Разреждат се с кипналата вода и се разбъркват с блендер, докато се получи крем супа.
4
Крем супа от праз 4Бялата част от запазения стрък праз се реже на фини ивички и се запържва в маслото за 1/2 минути на силен огън.
5
Крем супа от праз 5При сервиране всяка порция се гарнира със сотирания праз, като по желание може да се добави и лъжица заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта