Крем супа от тиквички

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 04.01.2015
Крем супа от тиквички
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 голям картоф
3-4 скилидки чесън
100 г краве сирене
1 с. л. краве масло
1/2 връзка копър
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Обелвате и нарязвате тиквичките и картофа на едри парчета и заедно със скилидките чесън ги слагате да се варят в подсолена вода (около 1 равна ч. л. сол би трябвало да е достатъчно). Варите зеленчуците, до омекване на картофите.
2
След като зеленчуците са добре сварени, ги изваждате от бульона, в който са врели и ги пасирате, до получаване на хомогенна смес. Добавяте сиренето и маслото, и отново пасирате. Най-добре е, за пасирането да ползвате кухненски робот или пасатор. Към получената смес добавяте от бульона, в който са врели зеленчуците. Количеството на добавения бульон зависи от това, колко гъста искате да стане вашата крем супа от тиквички.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2021
Вкусна и бърза за приготвяне !
6.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2018
Чудесна се получи! Направих я постна само със зехтин, без масло и сирене (с малко повече сол) и пак стана разкошна.
5.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Доста вкусна! Жена ми остана впечатлена! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2015
Вкусна е ;)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Не е зелена наистина, но с крутони и бадеми стана супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: