Крилца в меден чушков сос и дип от синьо сирене

Неповторим вкус на изпечени на грил крилца, задушени в сос с чушки, мед, горчица и доматено пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки крилца
черен пипер на вкус
50 г масло
бялата част на 1 стрък лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 с. л. доматено пюре
3 с. л. ябълков оцет
3 с. л. олио
3 с. л. мед
2 с. л. горчица
50 г синьо сирене
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сос
1 щипка чесън на прах


Начин на приготвяне:
1
Крилца в меден чушков сос и дип от синьо сирене
Горната част на пилешките крилца се отстранява, те се нареждат върху решетка, която е поставена върху тава, и се поръсват със сол и черен пипер. В тавата се налива малко вода, поставя се в горната част на фурната и крилцата се пекат на 250-280 градуса по 5-6 минути от всяка страна.
2
Крилца в меден чушков сос и дип от синьо сирене 2
Чушките и лукът се нарязват наситно. Маслото се загрява в тиган, сипват се чушките и се пържат 2-3 минути. Добавя се лукът, разбърква се и след като сокът се изпари, зеленчуците се посоляват.
3
Крилца в меден чушков сос и дип от синьо сирене 3
Оцетът се разбива с горчицата, добавя се медът, разбива се отново и се наливат олиото и доматеното пюре.
4
Крилца в меден чушков сос и дип от синьо сирене 4
Сместа се сипва в тигана и зеленчуците се пържат още 1-2 минути, като се разбъркват. След това се добавят изпечените пилешки крилца и ястието се задушава 1-2 минути.
5
Крилца в меден чушков сос и дип от синьо сирене 5
Киселото мляко, синьото сирене и сосът "Уорчестър" се смесват, поръсват се с чесън на прах, посоляват се на вкус и се пюрират.
6
Крилца в меден чушков сос и дип от синьо сирене 6
Пилешките крилца се сервират с дипа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: