Зелен фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Зелен фасул
 
Необходими продукти:
750 г зелен фасул
250 г печурки
200 г заквасена сметана
100 г кашкавал
50 г бадеми
5 ивици бекон
2 филии хляб
2 глави лук
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. сушен копър
гранулиран чесън и сол на вкус
олио за поливане



Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул
Зеленият фасул се нарязва на парчета, сипва се в тенджера с кипнала подсолена вода и се вари 15-20 минути. След това фасулът се отцежда, а малко от течността се запазва.
2
Зелен фасул  2
Ивиците бекон се слагат в сух тиган и след като се изпекат от едната страна, се обръщат, за да се изпекат и от другата. Когато са готови, се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина. Нарязват се надребно.
3
Зелен фасул  3
Гъбите се нарязват на филийки, чесънът – наситно. Запържват се за няколко минути в мазнината от бекона. Щом се зачервят, се поръсват със смлените бадеми, разбъркват се и се оттеглят от котлона.
4
Зелен фасул  4
В тигана се сипва свареният фасул и се посолява. Добавят се нарязаният на малки парчета запечен бекон и заквасената сметана, поръсва се с копър, разбърква се и се прехвърля в подходяща тавичка.
5
Зелен фасул  5
Филиите хляб се поставят в малка тава, поливат се с олио и се запичат във фурна от двете страни. Щом са готови, се поръсват с лучено брашно и копър, начупват се и се смилат.
6
Зелен фасул  6
Лукът се нарязва на колелца и се пържи в обилно количество сгорещено олио. След това се отцежда от мазнината и шайбите се нареждат върху фасула в тавата.
7
Зелен фасул  7
Накрая фасулът се поръсва с хлебните трохи и се покрива с настъргания кашкавал. Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: