Крокети с шунка и кашкавал

Златисти и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко
200 г пражка шунка
150 г кашкавал
60 г краве масло
60 г брашно (+ за овалване)
6 филии бял хляб
2 яйца
2 глави лук шалот
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане

за соса:
150 г майонеза
50 г кисело мляко
6 стръка див лук
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. ретро горчица
1 ч. л. мед
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. чили
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Крокети с шунка и кашкавал
Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното масло, докато омекне.
2
Крокети с шунка и кашкавал 2
Сипва се брашното и се пържи до златисто. Налива се млякото и се готви, докато се получи гъст бешамел.
3
Крокети с шунка и кашкавал 3
Отстранява се от котлона и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
4
Крокети с шунка и кашкавал 4
Кашкавалът се настъргва, а шунката се наситнява. Разбъркват се с бешамела и сместа се покрива с фолио. Оставя се за 2 часа в хладилник.
5
Крокети с шунка и кашкавал 5
Хлябът се смила и се запича в сух тиган, докато трохите се изсушат, без да стават златисти.
6
Крокети с шунка и кашкавал 6
Яйцата се разбиват. От бешамела се оформят крокети.
7
Крокети с шунка и кашкавал 7
Овалват се в брашно, разбити яйца и накрая – в хлебни трохи.
8
Крокети с шунка и кашкавал 8
Крокетите се подреждат в тава, поливат се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 10–12 минути.
9
Крокети с шунка и кашкавал 9
Киселото мляко и майонезата се разбъркват с горчицата, пушения пипер, меда, накълцания див лук, лимоновия сок, чили и сол на вкус.
10
Крокети с шунка и кашкавал 10
Крокетите се поднасят със соса.


Съвет:
Вместо да печете, може да изпържите крокетите.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2018
Много вкусни!
3.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2018
Прекрасни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2017
Мммм вкусотия! Бях забравила да купя хляб и използвах корнфлейкс и ги изпържих.Станаха уникално вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2017
Много се харесаха на всички. Грешката ми беше, че ги оставих малко повече във фурната и леко се разтекоха, но това не попречи да свършат толкова бързо, че не успях да направя снимка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: