Салата от зеле и моркови с топъл сос

Пъстра и хрупкава
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 228


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 глава червено зеле
1/2 глава бяло зеле
3 моркова
2 стръка керевиз
2 с. л. печен сусам

за дресинга:
50 мл ябълков оцет
50 мл олио
1–2 с. л. захар
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата от зеле и моркови с топъл сос
Зелето се нарязва на много тънко, морковите се настъргват на едро ренде и се смесват в голяма купа. Прибавя се наситненият керевиз.
2
Салата от зеле и моркови с топъл сос 2
Олиото, оцетът, горчицата, захарта и солта се загряват в касерола до точката на кипене.
3
Салата от зеле и моркови с топъл сос 3
Зеленчуците се заливат с горещата течност и се разбърква. Оставят се да се охладят за 5–10 минути.
4
Салата от зеле и моркови с топъл сос 4
Салатата се сервира, поръсена със сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2021
Хареса ми, но следващия път бих намалила солта.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2020
Много вкусна. Нямах бяло зеле, но и само с червено е прекрасна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: