Кускус с глазирани моркови

Дата: 14.03.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г инстантен кускус (без варене)
3 връзки пресни моркови
50 г бейби спанак
50 г рукола
1/2 връзка пресен кориандър
400 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
50 мл светъл балсамов оцет
2 с. л. сок от лимон
1 1/2 с. л. мед
1 ч. л. паста „Хариса“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кускус с глазирани морковиМорковите се почистват, малка част от стеблата се оставя. Овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в половината от зехтина.
2
Кускус с глазирани моркови 2Харисата се разбърква с оцета, меда и 100 мл от бульона.
3
Кускус с глазирани моркови 3Морковите се заливат със сместа и се готвят, докато течността се изпари, а те се глазират.
4
Кускус с глазирани моркови 4Останалият бульон се кипва и с него се залива кускусът. Посолява се и се налива останалият зехтин. Покрива се с фолио и се оставя да набъбне.
5
Кускус с глазирани моркови 5Когато е готов, кускусът се поръсва със сока от лимон и се разбърква. Добавят се руколата и спанакът, разбърква се отново и се посолява на вкус.
6
Кускус с глазирани моркови 6Кускусът се поднася с морковите. Поръсва се с нарязан на едро пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


яна се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова коментира рецептата Яхния от нахут
Чародейка коментира рецептата Пастет от гъби
Чародейка коментира рецептата Аджика с орехи
Чародейка коментира рецептата Гъби в соев сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта