Кюфтенца от леща с булгур

Дата: 14.07.2008
Източник: Бон Апети
Кюфтенца от леща с булгур
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. леща
1 1/2 ч. ч. булгур
1 глава лук
1 зелена чушка
1-2 с. л. доматено пюре
2-3 скилидки чесън
2-3 щипки риган
1 ч. л. джоджен
1/4 ч. л. кимион
3-4 клонки магданоз за кюфтенцата
1 ч. л. сол
магданоз за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца от леща с булгурЛещата се вари 15 минути, като пяната се отстранява.
2
Кюфтенца от леща с булгур 2Лукът се нарязва надребно и половината от него се запържва със зехтин до златисто, а останалата част се отделя.
3
Кюфтенца от леща с булгур 3Булгурът се накисва във вода, след което се отцежда.
4
Кюфтенца от леща с булгур 4Сварената леща се отцежда и се изсипва при запържения лук.
5
Кюфтенца от леща с булгур 5Добавят се булгурът, отделеният лук и нарязаната надребно чушка.
6
Кюфтенца от леща с булгур 6
Посолява се, овкусява се с доматено пюре, риган, джоджен, кимион, магданоз и сместа се размачква.


7
Кюфтенца от леща с булгур 7Оставя се да престои 1 1/2 час и се поръсва с наситнения чесън.
8
Кюфтенца от леща с булгур 8Оформят се кюфтенца, които се овалват в магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Мммм много добре звучи!!! Дали ще се получи добре с червена леща?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта