Терин с четири вида сирене

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сирене
1 скилидка чесън
10 листа пресен босилек
50 г орехови ядки
маслини за украса
2 печени червени чушки
100 г сирене
200 г сирене
200 г сирене
1 к. ч. зехтин



Начин на приготвяне:
1
Терин с четири вида сирене
Различните видове сирене се нарязват на едри парчета и се настъргват с помощта на кухненски робот, след което се прехвърлят в купа и се разбъркват с ръце.
2
Терин с четири вида сирене  2
Ореховите ядки за пестото се смилат в блендер заедно с босилека.
3
Терин с четири вида сирене  3
Добавят се последователно чесънът, зехтинът и солта и отново се смила.
4
Терин с четири вида сирене  4
Печените чушки се нарязват на кубчета.
5
Терин с четири вида сирене  5
В малки тимбалчета (или купички) се слага кухненско фолио и се намазва със зехтин.
6
Терин с четири вида сирене  6
На дъното се разпределя малко песто и се покрива със сместа от различнитте сирена.
7
Терин с четири вида сирене  7
Върху тях се поставят парченцата печени чушки и се покриват с втори слой сирена. Притиска се добре и се завива с фолио. Оставя се да отлежи на студено.
8
Терин с четири вида сирене  8
Преди сервиране фолиото се отстранява и теринът се слага в порционна чиния върху стръкове пресен босилек.
9
Терин с четири вида сирене  9
Ястието се украсява с колелца маслини и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: