Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г миди
2 щипки индийско орехче
3-4 ч. л. брашно
1 яйце
2 сварени картофа
1-2 с. л. зехтин от сушени домати
1 ч. л. рибен пастет (филе от аншоа)
10-15 бр. каперси
10-15 маслини
3 с. л. оцет
3 с. л. зехтин
3 сварени жълтъка
по 1 зелена, червена и жълта чушка
бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки
Чушките се запържват цели в загретия зехтин, след което се обелват и поотделно се пасират с малко сол, жълтък, оцет и зехтин, за да се запази цветът на всяка от тях. Всяка смес се поставя в отделна порционна чиния.
2
Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки 2
Обезкостените маслини се слагат в блендер заедно с пастета, каперсите и зехтина от сушени домати и се пасират.
3
Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки 3
Сварените картофи се намачкват заедно с яйцето с помощта на преса.
4
Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки 4
Смесват се с брашното и се овкусяват с индийско орехче, бял пипер и сол.
5
Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки 5
Омесва се тесто, което се разточва на тънък фитил.
6
Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки 6
Изрязват се малки парченца, с помощта на вилица се правят формички и се варят в кипнала вода с малко олио, докато изплуват на повърхността.
7
Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки 7
Мидите се сотират за кратко в малко зехтин.
8
Миди с тапенада и емулсия от три вида чушки 8
Трите вида пасирани чушки се аранжират с мидите, а върху тапенадата (пасираните маслини) се слагат ньоките (сварените тестени формички).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: