Клин със скрипалец

Дата: 03.05.2008
Източник: Бон Апети
Клин със скрипалец
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
3-4 с. л. олио
2 шепи скрипалец
2-3 с. л. царевично брашно
1 к. ч. олио
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Клин със скрипалецБрашното се смесва с олиото и солта и се замесва тесто, което се разделя на две топки.
2
Клин със скрипалец 2Разточват се много тънки кори и едната се полага върху намазнена тава.
3
Клин със скрипалец 3Нарязаният наедро скрипалец се поставя в купа и се поръсва с царевично брашно и сол.
4
Клин със скрипалец 4Прибавят се малко вода и олио и се разбърква.
5
Клин със скрипалец 5Получената смес се разпределя върху кората в тавата и се покрива с другата кора.
6
Клин със скрипалец 6Пече се върху котлон от едната страна, след което се обръща, за да се изпече и от другата страна (като палачинка).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
Aylinaademova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта