Пурички със сирене и песто от коприва

Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 ч. л. сух девесил
1 стрък чесън
1 к. ч. зехтин
1-2 с. л. кисело мляко
50-60 г сирене
50 г орехови ядки
3 шепи коприва
маково семе за поръсване
2 яйца
200-250 г сирене
50-60 г краве масло
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пурички със сирене и песто от коприва
Сиренето се намачква и се смесва с разбитите яйца.
2
Пурички със сирене и песто от коприва 2
Маслото се разтопява и с него се намазват листата за баница, след което по три листа наведнъж се нарязват на правоъгълници.
3
Пурички със сирене и песто от коприва 3
Върху всеки правоъгълник се слага от плънката и се навива на пура.
4
Пурички със сирене и песто от коприва 4

Пуричките се нареждат в намаслена тава, намазват се с масло и се поръсват с мак.


5
Пурички със сирене и песто от коприва 5

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.


6
Пурички със сирене и песто от коприва 6

Копривата се вари няколко минути в подсолена вода.


7
Пурички със сирене и песто от коприва 7

Ореховите ядки се смилат в блендер заедно с чесъна и солта.


8
Пурички със сирене и песто от коприва 8

Добавят се зехтинът, натрошеното сирене и девесилът и отново се смила.


9
Пурички със сирене и песто от коприва 9

Последни се пасират със сместа киселото мляко и копривата.


10
Пурички със сирене и песто от коприва 10

Изпечените пури се сервират с пестото от коприва.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: