Кюфтета от червен фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2008
Кюфтета от червен фасул
 
Необходими продукти:
400 г сварен червен фасул
1 щипка кимион
1 ч. л. чубрица
1-2 ч. л. сух джоджен
2-3 с. л. олио
1 яйце
2 скилидки чесън
1/2 глава кромид лук
бялата част на 1 стрък праз лук
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от червен фасул
Консервираният фасул се отцежда и се намачква.
2
Кюфтета от червен фасул 2
Двата вида лук и чесънът се нарязват наситно и се запържват в олио около 1 минута.
3
Кюфтета от червен фасул 3
Посоляват се, сипва се вряла вода и се изчаква течността да се изпари.
4
Кюфтета от червен фасул 4
Прибавя се фасулът и се подправя със сух джоджен, чубрица и кимион.
5
Кюфтета от червен фасул 5
Охладената смес се омесва на кюфтета, които се потапят последователно в разбито яйце и галета и се пържат по 1-2 минути от всяка страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: