Кюфтета от кускус

Превъзходно основно, подходящо и за предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 24.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
300 г кускус (без варене)
250 г краве саламурено сирене
3 яйца
1 ч. л. куркума
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
3 с. л. зехтин (+ за пържене)
кората от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

за салцата:
4 печени червени чушки
1 глава червен лук
1/2 връзка магданоз
1 люта чушка
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от кускус
Куркумата се разтваря в около 300 мл вряла вода, подправя се със сол и се добавят 3 с. л. зехтин.
2
Кюфтета от кускус 2
С тази смес се залива кускусът, похлупва се и се оставя да поеме течността и да набъбне.
3
Кюфтета от кускус 3
Чесънът се стрива на паста с малко сол.
4
Кюфтета от кускус 4
Магданозът се наситнява.
5
Кюфтета от кускус 5
Сиренето се натрошава в купа.
6
Кюфтета от кускус 6
Към него се чукват яйцата и се разбива.
7
Кюфтета от кускус 7
Добавят се набъбналият кускус, чесънът, магданозът, сол и черен пипер на вкус, настърганата кора от лимона и се разбърква.
8
Кюфтета от кускус 8
От сместа се оформят малки сплескани кюфтенца.
9
Кюфтета от кускус 9
Пържат се в зехтин.
10
Кюфтета от кускус 10
Салцата се приготвя като червените чушки, лукът, почистената от семките люта чушка и магданозът се накълцват и се овкусяват с лимоновия сок, сол и черен пипер.
11
Кюфтета от кускус 11
Кюфтенцата се поднасят топли, със салцата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Стават много вкусни ... но не трябва да се пържат много , стават твърди ...
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Тази рецепта се прави много лесно и могат да се сложат и други продукти в зависимост от вкуса на всеки. Имам деца и освен продуктите от рецептата сложих и грах и сварени моркови.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Rosy коментира рецептата Морски дарове в сос „Бузара“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: