Кюфтета от риба

Бързи и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г филе от сьомга
150 г топло пушена скумрия
50 г майонеза
2 стръка пресен лук
1 стрък стеблена целина
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
4 с. л. зехтин
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1/4 ч. л. лют сос
1 щипка чесън на прах
сол на вкус

за соса:
150 г майонеза
40 г каперси
1 скилидка чесън
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. люта паста „Хариса“
1/4 ч. л. сос „Уорчестър“
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от риба
Сьомгата се накълцва. Скумрията се обезкостява и също се накълцва.
2
Кюфтета от риба 2
Целината се обелва, чушките се почистват. Лукът, чушките и целината се наситняват.
3
Кюфтета от риба 3
Двата вида риба се смесват с чушките, майонезата, горчицата, соса „Уорчестър“, лимоновия сок, чесъна, лука, целината, лютия сос и сол на вкус. Разбърква се добре.
4
Кюфтета от риба 4
От сместа се оформят кюфтета и се пържат в малко мазнина в тиган с незалепващо покритие.
5
Кюфтета от риба 5
Майонезата за соса се разбърква с харисата, соса „Уорчестър“, накълцаните каперси, лимоновия сок, сол и стрития на паста чесън.
6
Кюфтета от риба 6
Кюфтетата се поднасят със соса.

Съвет: Ако има нужда, към сместа за кюфтета се добавя галета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2019
Изпекох ги на грил тиган и пак станаха страхотни! Любими са ни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: