Кюфтета от спанак, пушена сьомга и сос „Холандес“

Дата: 15.03.2010
Източник: Бон Апети
Кюфтета от спанак, пушена сьомга и сос „Холандес“
 
Необходими продукти:
800 г спанак
1/2 лимон
1 ч. л. сос „Уорчестър“
150 г краве масло
4 жълтъка
сол на вкус
50 мл зехтин
1 с. л. брашно
1 яйце
200 г пушена сьомга
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спанакът се почиства и измива. Бланшира се в подсолена вода. Отцежда се и се смесва в купа с нарязаната на кубчета сьомга, брашното и яйцето.
2
Оформят се кюфтенца, които се пържат в зехтина за 2–3 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в чиния.
3
Сосът „Холандес“ се приготвя, като в малък тиган или тенджерка с телена бъркалка се разбиват жълтъците и при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло. Сипват се сосът „Уорчестър“ и сокът от лимона. Овкусява се със сол и бял пипер.
4
При сервиране кюфтетата се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта