Кюфтета с ориз на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г телешка кайма
300 г бисерен ориз
1 кг червени чушки
1 глава лук
2 скилидки чесън
800 мл телешки бульон
50 мл прясно мляко
1 яйце
50 мл олио
2 филии хляб
кората от 1 лимон
3 стръка мента
4 щипки сух риган
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Кюфтета с ориз на фурна
Каймата се овкусява със сол, черен пипер, 2 щипки риган и настърганата лимонова кора. Прибавя се наситнената мента, чуква се яйцето и се слага накиснатият в млякото хляб.

2
Кюфтета с ориз на фурна 2
Омесва се добре и се оформят малки кюфтенца.

3
Кюфтета с ориз на фурна 3
Лукът се наситнява и се запържва в половината от олиото. Чушките се измиват и се нарязват наситно. Прибавят се при лука и когато се запържат, се добавят измитият ориз и наситненият чесън.

4
Кюфтета с ориз на фурна 4
Щом оризът стане стъклен, всичко се изсипва в тава. Овкусява се с останалия риган, сол и черен пипер. Налива се бульонът.

5
Кюфтета с ориз на фурна 5
В тенджера се сгорещява останалото олио и кюфтета се запържват, докато хванат хубава коричка.

6
Кюфтета с ориз на фурна 6
Поставят се в тавата и ястието се пече за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Поднася се с наситнен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2023
Благодаря! Месото беше телешки шол и свински врат, които смляха пред мен. Може да опитам другия път с повече мляко. Но въпреки това, ястието е чудесно.
17.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2023
Здравейте, Велина! Това зависи много от месото, което сте ползвали за каймата. Добре е то да не е сухо. Или пък добавете повече мляко. Поздрави от нас!
16.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2023
Страхотни са. Ястието е много вкусно и от тези, които бих нарекла "комфортна храна за дома". Благодаря за чудесната идея. Направих ги с кайма смес. Леко е суха за моя вкус каймата, щеше ми се да са по-сочни, дали има някакъв трик за това?
15.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2022
Стана много вкусна гозба, пухкав ориз и ароматни кюфтенца. Малко ме поизмъчи пърженето, но си заслужава :)
14.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2020
Много я харесаха вкъщи, най-после мъжът ми да похвали ядене с ориз!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: