Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос

Китайска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2008
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос
 
Необходими продукти:
2 бр. лаврак
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. нишесте
2 с. л. ябълков оцет
3 с. л. захар
1-2 к. ч. олио
2-3 с. л. соев сос
1 к. ч. нишесте
1 глава кромид лук
1 морков
2 зелени чушки
100 г целина
1 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос
Рибите се почистват от перките, люспите и вътрешностите, като по желание се поставят в плик, за да не цапат.
2
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос 2
Почистените и измити риби се прорязват по повърхността, за да се изпържи равномерно месото.
3
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос 3
Поръсват се със сол и се потапят в смесените нишесте и 1 ч. ч. вода.
4
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос 4
Изпържват се в уок със загрято олио.
5
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос 5
Лукът, чушките и морковът се нарязват на полумесеци, а целината - на лентички.
6
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос 6
Нарязаните зеленчуци се запържват в уока с 1 к. ч. олио, като постоянно се бъркат.
7
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос 7
Оцетът се смесва със захарта, 1 ч. ч. вода, сол и нишесте и с получения сос се заливат зеленчуците.
8
Лаврак със зеленчуци в сладко-кисел сос 8
Поръсва се 1-2 с. л. соев сос и след като сосът се сгъсти, рибите се връщат за 30 секунди в уока.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: