Лаврак със зеленчуци

Ресторант "Корона", град Балчик
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лаврак
1/2 патладжан
1/2 тиквичка
1/2 чушка
1/2 лук
готов зеленчуков микс (броколи, моркови и брюкселско зел
зехтин за пържене
2-3 с. л. соев сос
1-2 щипки чубрица
сух микс за барбекю на вкус
30 мл зехтин
10 мл бял балсамов оцет
1-2 скилидки чесън
2-3 щипки накълцан копър
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Лаврак със зеленчуци
Патладжанът и тиквичката се нарязват на колелца, лукът – на шайби, чушката – на едри парчета.
2
Лаврак със зеленчуци 2
Лукът и чушката се овкусяват със соев сос и се поръсват с чубрица и микс за барбекю.
3
Лаврак със зеленчуци 3
Патладжанът и тиквичката се посоляват и се оставят да престоят.
4
Лаврак със зеленчуци 4
Миксът от зеленчуци се бланшира за кратко в кипнала подсолена вода, след което се отцежда.
5
Лаврак със зеленчуци 5
Колелцата тиквичка се подреждат в намазнен със зехтин грил тиган и се запичат от двете страни.
6
Лаврак със зеленчуци 6
Останалите зеленчуци също се запичат, след което се подреждат в подходяща чиния.
7
Лаврак със зеленчуци 7
Зехтинът и балсамовият оцет се смесват, добавят се наситнените скилидки чесън и накълцаният копър, поръсва се с щипка захар и се разбива добре. Дресингът се сипва в сосиера и се слага при зеленчуците.
8
Лаврак със зеленчуци 8
Лавракът се филетира, посолява се и се пече в намазан със зехтин грил тиган по около 2 минути от всяка страна.
9
Лаврак със зеленчуци 9
Изпечените филета лаврак се сервират със зеленчуците и порцията се гарнира с тънки резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: