Пълнена зелка

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
250-300 г пилешко филе от гърди
100 г бекон
5-6 гъби
4-5 стръка целина
3-4 стръка лук
2-3 моркова
1 домат
1 ч. ч. ориз
3-4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнена зелка
От страната на кочана на зелката се отрязва капаче.
2
Пълнена зелка 2
След това кочанът се отстранява и вътрешността на зелката се издълбава с нож, така че стените да са с дебелина не повече от 2-3 см.
3
Пълнена зелка 3
Зеленият лук, доматът, гъбите и морковите се нарязват наситно, беконът – на малки кубчета.
4
Пълнена зелка 4
Беконът се запържва за кратко в сух тиган. След това се налива олиото и се сипват нарязаните продукти.
5
Пълнена зелка 5
Подправя се с наситнените стръкове целина и се разбърква добре.
6
Пълнена зелка 6
Добавя се нарязаното наедро пилешко филе и плънката се задушава, като се прибавя и малка част от нарязаната вътрешност на зелката.
7
Пълнена зелка 7
Накрая се сипва оризът и се поръсва с червен пипер, черен пипер и сол на вкус.
8
Пълнена зелка 8
Подходяща тава се намазва с олио, в нея се разпределя останалата част от нарязаната вътрешност на зелката и се поръсва с червен пипер.
9
Пълнена зелка 9
Зелката се пълни с готовата плънка и се затваря с капачето.
10
Пълнена зелка 10
Пълнената зелка се обвива в алуминиево фолио се слага в тавата. Пече се 60-90 минути при умерена температура в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
Добре изглежда,но трудно се поднася.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: