Лазаня с рагу

Гост: Бианка Елена
Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2008
Лазаня с рагу
 
Необходими продукти:
200 г шунка
2 с. л. брашно
2-3 с. л. масло
500 мл прясно мляко
бял пипер и сол на вкус
4-5 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино
2 клонки целина
1/2 морков
1 глава лук
500 г пасирани домати
500 г телешка кайма
3 яйца
300 г брашно
пармезан за поръсване
200 г моцарела
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с рагу
Яйцата се счупват в кладенче от брашно и се омесва тесто, което се оставя да почине 30 минути.
2
Лазаня с рагу 2
Брашното за соса се запържва до златисто в разтопеното масло. Сипва се млякото и се бърка няколко минути, след което се подправя със сол и индийско орехче.
3
Лазаня с рагу 3
Лукът, морковът и целината се нарязват надребно и се запържват за минута в зехтина. Слага се каймата и се пържи до побеляване.
4
Лазаня с рагу 4
Добавя се виното и се оставя да ври около 15 минути, след което се слагат пасираните домати. Подправя се със сол и бял пипер и се вари около 30 минути.
5
Лазаня с рагу 5
Тестото се раточва на тънки правоъгълни кори, които се потапят за минута във вряща вода, след което се изплакват със студена вода и се поставят върху чиста кърпа.
6
Лазаня с рагу 6
Част от сместа за рагуто се разстила в дълбока тава и се покрива с кори.
7
Лазаня с рагу 7
Отгоре се поръсват надробени шунка и моцарела и настърган пармезан.
8
Лазаня с рагу 8
Нанася се пласт от соса и отново се слага рагу.
9
Лазаня с рагу 9
Поръсва се с шунка, моцарела и пармезан и се прави още един ред кори. Процедурата се повтаря до запълване на тавата.
10
Лазаня с рагу 10
Реденето завършва с рагу и настърган пармезан и лазанята се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: