Бяла риба с аспержи и сос от пармезан

Гост: инж. дечо Дечев
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2008
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан
 
Необходими продукти:
500 г филе от бяла риба
10-15 бр. аспержи
50 г пармезан
1-2 щипки захар
галета за поръсване
300 мл прясно мляко
50 мл заквасена сметана
50 г краве масло
1 жълтък
2-3 листа пресен естрагон
1-2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан
Аспержите се почистват (белят се от мястото под върха към основата), след което се варят в подсолена и подсладена вода около 10 минути.
2
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан 2
Рибата се сварява в подсолена вода и се прехвърля в тава за печене.
3
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан 3
Между парчетата риба и върху тях се подреждат нарязаните наедро аспержи.
4
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан 4
Разтопеното масло се смесва с брашното и се бърка до зачервяване.
5
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан 5
Сипва се млякото и се поръсва със сол.
6
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан 6
Добавят се сметаната, черният пипер, пресният естрагон, малко от бульона на аспержите и разбитият жълтък.
7
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан 7
Рибата и аспержите се заливат с получения сос.
8
Бяла риба с аспержи и сос от пармезан 8
Поръсва се с настърган пармезан и галета. Пече се около 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: