Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми

Африканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2008
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми
 
Необходими продукти:
6 бр. пилешки бутчета
50 г бадеми
1 ч. л. захар
100-150 г зелени маслини
10-15 фурми
3-4 скилидки чесън
10 стръка магданоз
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
1/2 в. ч. бяло вино
1 к. ч. зехтин
1-2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. смлян кориандър
сол и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми
Скилидките чесън се нарязват наситно.
2
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 2
Фурмите се почистват от костилките и се нарязват надребно.
3
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 3
Прехвърлят се в купа и се поливат с лимоновия сок.
4
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 4
Прибавят се нарязаните маслини.
5
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 5
Подправят се с черния и червения пипер, дафиновия лист, кориандъра, солта, наситнения магданоз, зехтина и виното.
6
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 6
Бутчетата се почистват и се нарязват на порционни парчета, след което се поставят в купата с маринатата.
7
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 7
Овалват се добре и се оставят да се мариноват поне едно денонощие.
8
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 8
Маринованите бутчета и маринатата се прехвърлят в тава за печене.
9
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 9
Поръсват се със захар и се пекат 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
10
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми 10
Поръсва се с нарязаните или натрошени надребно бадеми и се пече още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
Обезкостих пилешките бутчета, както е по рецептата в книгата. Много вкусно се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: