Лесен сандвич с патладжан, песто и вегански пармезан

Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 28.09.2017
Лесен сандвич с патладжан, песто и вегански пармезан
 
Необходими продукти:
1 средно голям патладжан
1 буркан сос за паста
3/4 ч. ч. кедрови ядки
1/4 ч. ч. слънчогледови семки
1/2 ч. ч. хранителна мая (веган мая с витамин Б12)
1/2 ч. л. чесън на прах
1 1/2 ч. л. сол
2 ч. ч. наситнен пресен босилек (+ листа за декориране)
2 скилидки чесън
сокът от 1/2 лимон
1/4 ч. л. прясно смлян черен пипер
1/2 ч. ч. зехтин
2 хлебчета (или франзели)


Начин на приготвяне:
1
Нарежете патладжана на шайби с дебелина от около 1 см и ги разполовете. Сложете ги в чугунена тенджера с дебело дъно и ги залейте обилно със соса за паста (сос „Болонезе“ или друг сос по избор). Поставете тенджерата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете, докато патладжанът омекне, но без да се разкашква (около 20-25 минути).
2
Пригответе веганския пармезан, като изсипете кедровите ядки и слънчогледовите семки в умерено загрят сух тиган. Разбъркайте, докато леко се запекат, но без да изгарят. Когато станат златисти на цвят, дръпнете тигана от котлона и ги оставете да се охладят. Изсипете ги в купата на кухненски робот или блендер, заедно с 1/4 ч. ч. хранителна мая, чесъна на прах и 1 ч. л. сол. Смелете, докато се получи смес, подобна на галета. Прехвърлете сместа в малка купа и я оставете настрана.
3
За пестото сложете в купата на блендер босилека, скилидките чесън, лимоновия сок, 1/2 ч. л. сол, 1/4 ч. ч. хранителна мая, черния пипер и зехтина. Пасирайте, докато се получи пюре.
4
Разполовете хлебчетата (или франзелите) по дължина. Намажете всяка половинка с песто и отгоре сложете от патладжана. Поръсете с вегански пармезан. Гарнирайте с листенца босилек.


Съвет:
Може да замените босилека и скилидките чесън за пестото с 3/4 ч. ч. наситнен пресен чесън (когато е в сезон).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: