Леща по арабски

Гост: Мария Бъчварова
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2008
Леща по арабски
 
Необходими продукти:
150-200 г леща
1 морков
2 топки фиде
1 кубче зеленчуков бульон
4-5 с. л. зехтин
2 с. л. смляно къри


Начин на приготвяне:
1
Леща по арабски
Лещата се измива и се прецежда в купа.
2
Леща по арабски 2
Морковът се нарязва надребно и се запържва със зехтин в касерола.
3
Леща по арабски 3
Поръсва се със стрито 1/2 кубче зеленчуков бульон и се разбърква.
4
Леща по арабски 4
Добавя се лещата и се сипва топла вода. Супата се вари под капак.
5
Леща по арабски 5
В сварената леща се слагат 2 топки фиде и останалата част от кубчето бульон.
6
Леща по арабски 6
Налива се още топла вода и се вари около 5 минути под капак.
7
Леща по арабски 7
Преди поднасяне се овкусява с къри.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: