Френска лучена супа

Гост: Робин Виляреал
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2008
Френска лучена супа
 
Необходими продукти:
500 г лук
500 мл сос "Демиглас" (телешки бульон)
100 г сирене "Гауда"
30 мл коняк
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. пречистено краве масло
1-2 с. л. брашно
1 кубче пилешки бульон
букет "Гарни"
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Френска лучена супа
Лукът се почиства и се нарязва наедро.
2
Френска лучена супа 2
Маслото се загрява на слаба температура.
3
Френска лучена супа 3
Сипва се зехтин и се прибавя нарязаният лук.
4
Френска лучена супа 4
Разбърква се и се оставя 10-15 минути (докато се карамелизира лукът).
5
Френска лучена супа 5
Фламбира се с 30 мл коняк, след което се поръсва с брашно.
6
Френска лучена супа 6
Добавят се сосът "Демиглас" (телешки бульон), разтвореното във вода кубче пилешки бульон, сол, черен пипер и букет "Гарни".
7
Френска лучена супа 7
Вари се още 20-30 минути и се поднася с 2 запечени триъгълни филии и настъргано сирене "Гауда".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: