Крем супа с пилешко месо

Рецепта от здравната поредицата "Как да се храним" с гост: д-р Кристиан Петков
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2008
Крем супа с пилешко месо
 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди без кожа
1 картоф
1 морков
3 стръка магданоз
4 ч. ч. зеленчуков бульон
1 с. л. оризово брашно
1 с. л. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Крем супа с пилешко месо
Месото се нарязва на парчета и се сварява.
2
Крем супа с пилешко месо 2
Обеленият картоф и морковът се нарязват на кубчета.
3
Крем супа с пилешко месо 3
Сваряват се в малко подсолена вода до пълно омекване.
4
Крем супа с пилешко месо 4
Месото се отпенва и се добавя зеленчуковият бульон.
5
Крем супа с пилешко месо 5
Половината от месото се пасира със зеленчуците.
6
Крем супа с пилешко месо 6
Останалата половина от месото се нарязва наситно.
7
Крем супа с пилешко месо 7
Оризовото брашно се запича и се смесва с киселото мляко и пасираната супа.
8
Крем супа с пилешко месо 8
Сместа се излива при останалото месо и бульона и се вари още 5 минути. Преди поднасяне се поръсва с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: