Зеленчукова супа с тиква

Гост: Милица Джуркова
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2008
Зеленчукова супа с тиква
 
Необходими продукти:
1 кг тиква
100-150 г консервирана царевица
1 глава карфиол
2 моркова
1 глава лук
4 с. л. олио
1 ч. л. къри
1/2 ч. л. джинджифил
2-3 зърна кардамон
2 щипки кимион на зърна
1-2 щипки смлян кимион


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова супа с тиква
Кардамонът, смляният кимион, джинджифилът, кърито и зрънцата кимион се запържват в олио.
2
Зеленчукова супа с тиква 2
Добавя се нарязаният наситно лук.
3
Зеленчукова супа с тиква 3
Разбърква се, добавя се вряла вода и се изчаква 10 минути, за да омекне лукът.
4
Зеленчукова супа с тиква 4
Тиквата се почиства, нарязва се наедро и се слага в тенджерата.
5
Зеленчукова супа с тиква 5
След като тиквата се свари, зърната кардамон се изваждат.
6
Зеленчукова супа с тиква 6
Тиквата се намачква и се добавят нарязаните моркови.
7
Зеленчукова супа с тиква 7
Сипват се царевицата и накъсаният на розички карфиол, посолява се и супата се вари 10-15 минути (до готовност на зеленчуците).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: