Супа от целина с орехови топчета

Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2009
Супа от целина с орехови топчета
 
Необходими продукти:
1 глава целина
1/2 глава лук
1 картоф
1 кубче пилешки бульон
100 мл готварска сметана
1 в. ч. бяло вино
2 с. л. зехтин
1 ч. л. краве масло (20 г)
черен пипер и сол на вкус
прясна мащерка за декорация
2 филийки хляб
2-3 с. л. орехови ядки
1/2 ч. л. сух копър
3-4 щипки червен пипер
зехтин за намасляване


Начин на приготвяне:
1
Супа от целина с орехови топчета
Лукът се нарзява наситно и се запържва 1-1 1/2 минута в сгорещени краве масло и зехтин.
2
Супа от целина с орехови топчета 2
Добавя се нарязаната на кубчета целина и се пържи на умерен огън 1-2 минути.
3
Супа от целина с орехови топчета 3
Картофът се смила в кухненски робот, след което се смесва с останалите зеленчуци, за да послужи за уплътняване на супата.
4
Супа от целина с орехови топчета 4
Слагат се приблизително 1 л вода, 1 кубче зеленчуков бульон и 1 в. ч. вино и се вари 15-20 минути под капак на бавен огън.
5
Супа от целина с орехови топчета 5
Филийките хляб се нарязват на еднакви по големина кубчета.
6
Супа от целина с орехови топчета 6
Кротоните се слагат в тава, намасляват се, поръсват се със сол и червен пипер и се пекат в силно загрята фурна (200-210 градуса) около 10 минути.
7
Супа от целина с орехови топчета 7
Ореховите ядки се смилат с малко сол и сух копър (може и магданоз).
8
Супа от целина с орехови топчета 8
Запечените кротони се поливат със зехтин, поръсват се със смлените орехови ядки и се връщат във фурната за около 5 минути.
9
Супа от целина с орехови топчета 9
Готовата супа се разбърква и се смесва със сметана, черен пипер и сол и се кипва.
10
Супа от целина с орехови топчета 10
Супата се поднася поръсена с прясна мащерка, кротони и орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: